Lucrări de modernizare la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor în cadrul proiectului “Modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”.

Valoarea totală a contractului este 8.437. 112 lei.

Pentr început se va realiza proiectul tehnic, iar peste trei luni vor începe lucrările, au declarat autoritățle.

„În cadrul proiectului, corpul de clădire existent se va reabilita, se va recompartimenta, iar cabinetele și saloanele pentru pacienți se vor dota cu echipamente medicale și mobilier.

Se vor executa lucrări de consolidare, hidroizolații, reabilitare termică, reparații ale șarpantei, se vor reface trotuarele și fațada.

În plus, se vor construi 2 corpuri noi de clădire având regim de înălțime P+1 și o suprafață la sol, de 270 mp.

Din punct de vedere tehnic, noua structură pentru Secția de Boli Infecțioase va corespunde tuturor exigențelor sanitare, se vor realiza circuitele medicale și se are în vedere, inclusiv evacuarea în condiții de siguranță a pacienților în cazul unei situații de urgență.

Proiectul este finanțat cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional. Valoarea totală este de 10,2 milioane lei,. Dinte aceștia 7,5 milioane lei, fonduri nerambursabile.

Contribuția proprie a Consiliului Județean este de 2,66 milioane lei.” – CJ Mehedinți

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentTrasee montane închise în Argeș
Articolul următorDe la 1 ianuarie, alocațiile copiilor cresc cu 20%. Se promite și mărirea salariului minim pe economie