O corabie de piraţi face senzație în Clisura Dunării. Patronul unei pensiuni a avut această idee năstruşnică, dorind să îşi plimbe turiştii cu o astfel de navă cu pânze.

În Clisura Dunării există zeci de ambarcaţiuni de ultimă generaţie care brăzdează bătrânul fluviu Dunărea spre obiectivele turistice din zonă, dar corabia de piraţi este singura prezenţă inedită în zonă. Alin Arbănaş (43 de ani), un om de afaceri din Drobeta Turnu Severin, a deschis anul trecut la Dubova o pensiune şi o pizzerie, singura pizzerie de altfel din întreaga zonă.

Nu a fost însă uşor să găsescă la vânzare o astfel de corabie, dar nu s-a dat bătut. Iniţial găsise să cumpere o astfel de navă în Anglia şi tocmai când se pregătea să plece după ea, fiul său a identificat un proprietar la Mangalia.

Era exact ceea ce îşi dorea, aşa că nu a stat o clipă pe gânduri şi a cumpărat-o pe loc. Peripeţiile au urmat însă după perfectarea vânzării fiindcă din cauza greutăţii, a fost extrem de greu de găsit un mijloc de transport care să o aducă la Dubova. După vreo trei drumuri la Mangalia, omul de afaceri a adus nava cu pânze acasă. De aproape o lună a ieşit de câteva ori cu ea pe Dunăre, iar impactul asupra celor care au văzut-o a fost uimitor.

“Când m-am dus spre Chipul lui Decebal de la Mraconia, vreau să vă spun că toate şalupele s-au oprit fiindcă turiştii vroiau să ne facă poze. Au rămas cu toţii foarte surprinşi, este exact ceea ce am vrut, să fie ceva cu totul special pentru această zonă”, spune Alin Arbănaş.

Corabia are o lungime de 10 metri, capacitatea de 12 locuri şi un motor de 45 de cai putere.

Articolul precedent19 septembrie, Ziua Europeană fără Persoane Decedate în Accidente Rutiere
Articolul următorA curs cu amenzi de la Poliția Rutieră