Administrația Parcului Natural Porțile de Fier I a postat pe Pagina sa de Facebook fotografii cu urme de lup și iepure, realizate de rangerii care monitorizează permanent în această perioadă carnivorele mari din parc prin acţiuni în teren.

Comentariile din partea cititorilor nu s-au lăsat așteptate: “Poate se filmează noile seriale din celebrele desene animate „Nu zaietz pagadi!”. Vă mai amintiți?” , “Săracul lup.
Dacă l-a mâncat iepurele?”

În cursul acestei monitorizări au putut fi observate și aglomerări de urme ale mistreţilor, căpriorilor, cerbilor şi ciutelor, semn că parcul asigură habitatul sănătos pentru fauna bogată, au anunțat reprezentanţii Parcului Natural Porţile de Fier

Parcul Natural Portile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul României, în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi, şi este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct devedere al biodiversităţii, al diversităţii geologice, dar şi al vestigiilor istorice.

Parcul are o suprafaţă totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri. Pe raza Parcului Natural Porţile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice cu marcaje şi panouri informative.

 

Articolul precedentConsilierii locali din Strehaia cer rezilierea contractului cu Mehedinți Gaz
Articolul următorTragedie la Stejaru. Un copil de șapte ani a murit lovit de autobuz