Gândește de două ori înainte să îți pui magneți pe frigider. Potrivit specialiștilor, aceste mici „decoruri” nu ar trebui să fie pe electrocasnicul din bucătăria ta. Care este motivul?

Specialiștii atrag atenția asupra unui aspect important

Colecționați, cumpărați ca și suveniruri din vacanțe, sau primiți de la rude/prieteni, magneții fac parte din decorul bucătăriei, de multe ori oamenii îi pun pe frigider. Însă, specialiștii atrag atenția asupra unui aspect important. Se pare că aceștia dăunează tehnologiei și aparatului electrocasnic.

Motivul pentru care frigiderele se strică mult mai repede sunt chiar magneții, care accelerează deteriorarea aparatului frigorific. Mai ales cele vechi, care nu sunt asigurate de o protecție suplimentară. Decorurile magnetice formează un câmp magnetic în jurul lor, iar apoi acesta este îndreptat către locul unde sunt păstrate alimentele – mijlocul frigiderului.

Bineînțeles, aparatele frigorifice moderne sunt protejate de o astfel de amenințare, dar tot nu este indicat să pui magneți pe ele.

Îți poate pune viața în pericol

Iar dacă asta nu te face să îți dai jos decorurile, potrivit unor oameni de știință de la Spitalul Universitar din Zurich, Elveția, ele pot interfera și cu stimulatoarele cardiace, deoarece au un anumit tip puternic de magnet. Mai exact, persoanele care au un astfel de dispozitiv și se apropie la mai puțin de trei centimetri de un magnet poate să se confrunte cu dereglări ale stimulatorului cardiac, punându-le viața în mare pericol.

De asemenea, pentru cei care iubesc curățenia, este recomandat ca magneții să fie mutați între ei la un anumit interval de timp, și asta deoarece obișnuiesc să lase o pată, de obicei în nuanță galbenă, în locul în care au stat. Mutarea decorurilor magnetice previne și apariția zgărieturilor.

Și dacă vă doriți ca atunci când vă închideți ușa frigiderului aceștia să nu mai cadă, cei mai buni magneți sunt cei ușori, care nu au o greutate foarte mare.

Sursă text: Click.ro 

Articolul precedentCum va fi vremea astăzi
Articolul următorCuptoare de pâine în flăcări