Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, în această dimineaţă, că Guvernul va aloca 450 de milioane de lei pentru sprijinirea fermierilor afectaţi de pandemia de COVID-19.

„În ceea ce priveşte importanţa pe care o asigurăm şi pe care o acordăm domeniului agricol, pentru susţinerea fermierilor, astăzi alocăm 450 de milioane de lei, sumă de care vor beneficia 95.000 de fermieri care au fost afectaţi de efectele pandemiei de COVID-19”, a precizat Ciucă la începutul şedinţei Executivului.

El a spus că fermierii aşteaptă acest sprijin, scopul fiind redresarea agriculturii şi a industriei alimentare româneşti.

„Este un sprijin pe care fermierii îl aşteaptă şi prin care noi sperăm să contribuim la tot ceea ce înseamnă redresarea agriculturii româneşti, redresarea producţiei în fermele româneşti. Am discutat acest aspect şi ieri cu domnul ministru în timp ce am vizitat o investiţie în domeniul de prelucrare a legumelor la Oradea şi vom continuat ca, pe baza bunelor practici, să dezvoltăm astfel de pachete de măsuri şi să continuăm să sprijinim agricultura şi industria alimentară din România”, a adăugat prim-ministrul.

Articolul precedentAtenţionare de călătorie: Turcia, timpi mari de aşteptare la punctele de trecere a frontierei
Articolul următorTârg de Paște în Drobeta Turnu Severin