Mnistrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat repartizarea către bugetele locale din 11 unităţi administrativ-teritoriale a celei de-a treia tranşe, în valoare de 17.202.676,75 de lei, din schema de sprijin pentru funcţionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei pentru sezonul rece 2022-2023.

Conform ministrului suma repartizată este aferentă consumului de combustibil sub formă de păcură, cărbune şi biomasă, potrivit cererilor depuse de unităţile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administraţiilor locale, să fie alocate alte fonduri în noi tranşe.

De această sumă vor beneficia Buzău, Motru, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Brad, Iași, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Vatra Dornei, Miercurea Ciuc, Râmnicu Vâlcea- 996.179 lei pentru cărbune, Timișoara, orașele Nehoiu, Huedin, Întorsura Buzăului, Horezu- 60.475 lei pentru biomasă, rumeguș- și comuna Tașca.

„(…) până în prezent, Ministerul Dezvoltării a repartizat 157.202.676,75 de milioane de lei din programul de sprijin, în valoare de 250 de milioane de lei, aprobat de Guvern pentru unităţile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcţionale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică pe bază de cărbune, păcură sau biomasă”, se arată într- un comunicat de presă transmis astăzi.

MDLPA va deconta, în limita sumelor alocate din bugetul de stat în acest scop, unităţilor administrativ-teritoriale, în ordinea solicitărilor, până la 50% din suma facturată pentru achiziţia de cărbune, păcură sau biomasă (inclusiv TVA), realizată în perioada octombrie 2022 – martie 2023 de către producătorul de energie termică.

Articolul precedentCentrul Militar Județean Mehedinți, 55 ani de la înființare
Articolul următorPreţul gazului în Europa a scăzut sub 50 de euro pe megawatt-oră, pentru prima dată după un an şi jumătate