Arderea miriștilor, vegetației uscate, resturilor vegetale, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul, emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 la 2500 lei.

În perioadele de caniculă și secetă prelungită, arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale este INTERZISĂ. 

Pentru a preveni izbucnirea unor incendii, ca urmare a folosirii focului pentru igienizare arderea se execută în condiții meteorologice fără vânt, doar pe timp de zi, sub supraveghere permanentă și în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii.

Cetăţenii trebuie  să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii și să nu părăsească locul arderii până la stingerea completă a focarelor.

 

Articolul precedentRestricții de circulație între Mogoșoaia și Otopeni pentru lucrări de reparații
Articolul următorAtenţionare de călătorie pentru români: Coduri galben şi portocaliu în Spania