În perioada 18-21 iunie 2019, municipiul Drobeta Turnu Severin este gazda primei ediții a concursului de robotică „SevTec”, organizat de Asociața Eudava, cu sprijinul Primăriei Drobeta Turnu Severin.

La acest concurs s-au înscris peste 40 de participanți din 10 județe ale României. Proiectul Sev Tec este născut ca urmare a lipsei unor activități tehno-științifice la nivelul municipiului Drobeta Turnu-Severin. Vor fi două concursuri: unul de robotocă și unul de electronică și se adresează elevilor din preuniversitar. Concursurile de robotică sunt, la rândul lor, de mai multe tipuri.

“La momentul la care am propus finanțarea acestui proiect, am avut în vedere sprijinirea acestor tineri foarte talentați care vor fi oamenii de știință de mâine. Mai mult, tehnologia este din ce în ce mai avansată și cred că este absolut necesar ca și orașul nostru să se dezvolte. Provocarea mea este ca anul viitor să putem organiza în municipiul nostru un concurs internațional de robotică la care să fie participanți din mai multe țări europene și nu numai”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

 

Articolul precedentŞantierul Naval Orşova va primi banii pe navele construite pentru olandezi în 2010
Articolul următorPRIMA CURSĂ CU VAPORUL ÎNTRE SEVERIN ȘI KLADOVO (video)