Deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu, a depus un amendament la legea offshore prin care propune ca din sumele obţinute din taxele de la gazele din Marea Neagră să fie finanţate investiţiile în reţele de distribuţie a gazelor, în companiile din industria petrochimică şi energetică, precum şi construcţia de CET-uri.

În această toamnă este în dezbatere la Senat, ca primă Cameră, cererea de reexaminare a legii offshore, trimisă de către preşedintele României. Practic, în legea offshore nu se găseşte nimic care să încurajeze consumul de gaze naturale în România, a gazelor din Marea Neagră. Există doar teme false în spaţiul public că vin ungurii că ne iau gazele, că exportăm gazele, dar nu facem nimic pentru a încuraja consumul de gaze. PNL astăzi va depune la comisia economică la Senat un amendament de modificare a articolului 19 prin care dorim ca toate taxele, redevenţele, veniturile suplimentare din extracţia de gaze naturale din Marea Neagră să se întoarcă în România„, a declarat președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu.

Liderul liberal din Mehedinți anunță că a propus trei axe prioritare pentru investiții.

  • Să se utilizeze banii pentru finanțarea investițiilor privind înființarea și extinderea de rețele de distribuție a gazelor naturale în UAT-uri precum și pentru racordarea acestora la sistemul național de transport gaze!
  • Să se utilizeze banii pentru finanțarea investițiilor pentru companii care utilizează gazul natural pentru realizarea de produse cu valoare adăugată (industria petrochimică, energetică – etc)
  • Să se utilizeze banii pentru finanțarea investițiilor în construcția/modernizarea CET- urilor astfel încât ultilizarea gazului natural ca și combustibil să fie în cogenerare de înaltă eficiență.