Polițiștii Secției de Poliție Rurală Șimian au fost sesizați în ziua de 9 octombrie a.c. de un bărbat de 48 ani, din orașul Strehaia, despre faptul că două persoane necunoscute, de etnie romă, i-au oferit spre vânzare, contra sumei de 600 lei, trei bani de culoare galbenă, pretinzând că sunt din aur.

După achiziționarea banilor, bărbatul a constatat că acestea nu erau confecționate dintr-un material prețios, motiv pentru care a sesizat Poliția, indicând autoturismul cu care aceștia se deplasează către Drobeta Turnu Severin.

La scurt timp, oamenii legii au reușit identificarea în trafic a autovehiculului care era condus de un bărbat de 50 ani, iar pe bancheta din dreapta față se afla o altă persoană de 27 ani.

Persoanele respective au fost recunoscute de partea vătămată ca fiind cele care i-au vândut obiectele amintite, acestea restituindu-i apelantului suma de bani achitată pentru cei trei bani. În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de înșelăciune.