Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa deschide o anchetă în urma exploziei urmată de incendiu ,de vineri, de la Petromidia. În urma deflagrației o persoană a murit și cinci au fost rănite.

Eugen Bola, Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa,  a declarat, pentru News.ro, că o echipă din cadrul instituţiei s-a deplasat la faţa locului, menţionând că ancheta va fi coordonată de către Inspecţia Muncii Bucureşti.

“Fiind vorba de un accident colectiv de muncă, deci cu mai mult de trei persoane, Inspecţia Muncii Bucureşti numeşte o comisie, deja a fost numit preşedintele comisiei. Din comisie vor face parte şi colegii mei care au fost astăzi acolo”, a precizat Eugen Bola.

120 de pompieri din cadrul mai multor inspectorate pentru situaţii de urgenţă judeţene (Constanța, Călărași, Galați, Vrancea, Ialomița, Tulcea,  Brăila )au intrvenit, pentru stingerea incendiului izbucnit în urma exploziei. 

Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel:  2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse  traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Din nefericire, persoana dispărută  a fost găsită decedată.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentMinistrul Mediului: „Există în continuare PERICOL de explozie la Petromidia-Năvodari!” – UNDE se îndreaptă norul de fum
Articolul următorPeste 120 de salvatori…eroii unei zile