În   perioada  mai-iunie  2020, IPJ Mehedinți desfăşoară o amplă campanie de informare a  cetățenilor de pe raza județului, prin distribuirea de pliante cu recomandări antivictimale referitoare la violența în familie, prevederile ordinului de protecţie, modalităţi de reacţie în cazul izbucnirii unui episod de violenţă domestică.

Astăzi, 12.05.2020, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat o acţiune informativă ce a constat în distribuirea de pliante ale campaniei, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.

Cu respectarea regulilor de distanţare socială, poliţiştii au transmis cetăţenilor prin intermediul pliantelor postate în cutiile poştale recomandări pentru prevenirea violenţei domestice, precum şi popularizarea ordinului de protecţie.   

 ”Pentru victimele violenţei domestice, A STA ACASĂ poate însemna a sta constant alături de cel care o abuzează şi de multe ori acest lucru se poate transforma într-o dramă.  Limitarea deplasării măreşte tensiunea şi stresul generat de preocupările legate de siguranţă, sănătate, situaţie financiară. Comportamentul  agresorului ar putea fi violent în spatele uşilor închise. Am putea fi martori la creşterea unei “pandemii din umbră”. În această situaţie este foarte important să conştientizăm că felul în care reacţionăm poate decide de multe ori modul nostru de acţionare”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mehedinți.

Articolul precedentPrefectul de Mehedinți îi dă replica lui Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți
Articolul următorCărți valoroase, în colecția Bibliotecii Județene ”I.Gh. Bibicescu”