IPJ Mehedinți face precizări în ceea ce privește modul cum au intervenit polițiștii astăzi la Baia de Aramă, atunci când o fetiță de 8 ani a fost luată cu forța de familia adoptivă.
Polițiștii spun că au fost delegați, de procurorul de caz, să pună în executare un mandat de percheziție într-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova..

„Percheziția a avut loc într-o locație unde se afla un minor care a fost dat spre adopție prin hortărâre judecătorească definitivă.

Toate activitățile de la fața locului au fost coordonate de procurorul de caz, numărul polițiștilor prezenți în acea misiune stabilindu-se după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoțional puternic.

În fapt, analiza s-a dovedit a fi corectă întrucât, într-un interval relativ scurt de timp, la fața locului s-au adunat aproximativ 50 – 60 de persoane.
Așadar, reiterăm faptul că principala misiune a polițiștilor a fost asigurarea și menținerea unui climat de liniște în zonă, iar în interiorul locuinței au intrat 3 polițiști care au însoțit procurorul de caz și reprezentanți ai DGASPC”, precizează IPJ Mehedinți.

O fetiţă de 8 ani a fost luată vineri cu forţa de la familia care o avea în plasament din oraşul Baia de Aramă (Mehedinţi). Sorina a fost luată de o familie din Craiova, stabilită în SUA, care a obţinut adopţia acestuia.

Articolul precedentÎncep controalele la asociațiile de proprietari din Turnu Severin
Articolul următorProtecția Copilului Mehedinți spune că nu a fost informată despre preluarea fetiței de la Baia de Aramă