JUCĂRII NECONFORME, DESCOPERITE LA SEVERIN

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă sunt în toi, iar părinții au început goana după cadouri, în special după jucării. Doar că acestea nu sunt de fiecare dată unele sigure pentru copii. Comercianții profită în această perioadă și vând jucării ce pot fi un real pericol pentru cei mici. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a început o acțiune tematică de control, în cadrul căreia au fost descoperite mai multe jucării neconforme.

JUCĂRII NECONFORME! Asta au găsit comisarii Proctecției Consumatorului în magazinele din Mehedinți. Jucării de pluș, de pe care părul sintetic de desprinde, mașinuțe și păpuși ambalate ciudat și fără etichete sau instrucțiuni, diferite figurine cu părți ce pot fi înghițite și multe altele.

Magazinele de profil au fost invadate, se cumpără orice, însă comisarii Protecției Consumatorilor spun că trebuie să fim foarte atenți la ce și de unde cumpărăm. În această perioadă, ANPC desfășoară un amplu control la comercianții de jucării, vândute atât direct, cât și online. Tentația este mare, mai ales dacă prețurile sunt mici, însă, de multe ori, calitatea este îndoielnică și riscăm să punem în pericol sănătatea celor mici.

„Au fost controlați mai mulți agenți economici. Am reținut și retras de pe piață jucării în valoare de 55.200 de lei. Motivul este legat de neconformități sau de faptul că nu sunt însoțite de instrucțiuni. Sunt jucării care pot pune în pericol viața și sănătatea copiilor. Am dat amenzi în valoare de 42.000 de lei. Îi rog pe cei care acum, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, cumpără jucării, să cumpere doar pe cele care au eticheta producătorului și să nu accepte să cumpere jucării neconforme”, a precizat comisarul-șef al CJPC Mehedinți, Felix Manta.

Articolul precedentCUMPLIT: I-A FOST SMULS BRAȚUL CU TOT CU OMOPLAT! (video)
Articolul următorȘtefan Hrușcă susține un concert de colinde la Palatul Culturii „Teodor Costescu”