Județul Mehedinți sub COD PORTOCALIU de caniculă și astăzi. Recomandări pentru cetățeni

Județul se va afla sub incidența avertizării meteorologice Cod Portocaliu ce vizează caniculă și disconfort termic accentuat. 

Sunt prognozate temperaturi ce vor atinge valori maxime, cuprinse între 37 și 39 de grade, iar cele nocturne nu vor coborî sub 20…22 de grade.

În perioadele caniculare, facem apel la cetățeni să evite aglomerația, expunerea la soare și efortul fizic intens.

Totodată, aceștia trebuie să se hidrateze corespunzător, consumând circa 1,5-2 litri de lichide pe zi,  evitând băuturile alcoolice și pe cele care conțin cofeină.

Pentru siguranța lor, cetățenii sunt sfătuiți să poarte haine lejere, subțiri, din bumbac, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.

O atenție deosebită trebuie acordată și copiilor, care nu trebuie lăsați singuri în autoturisme expuse la soare.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări de apă se recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În situația manifestării vântului puternic cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția.

 

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentVIDEO Culisele Statului Paralel: Mandatul lui Victor Ponta, între proteste, trădări și decizii controversate
Articolul următorSÂNZIENELE 2021, DRĂGAICA. Tradiţii, obiceiuri. SEMNUL care îţi arată că vei avea NOROC tot anul!