Conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie până diseară, la ora 21.00, județul Mehedinți se află sub atenționare meteorologică Cod Galben, ce vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, sunt prognozate averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.  

Totodată, până vineri, 11 iunie, la ora 23.00, se află în vigoare o informare meteorologică, ce vizează instabilitate atmosferică.
           
În cazul manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări de apă, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. (ISU Mehedinți)

 

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentBilanț CoVid-19, 8 iunie: 202 cazuri noi! Sunt raportate 277 de decese, dintre care 256 sunt anterioare ultimelor 24 de ore și neînregistrate
Articolul următorVIDEO Dezvăluiri-bombă la Culisele Statului Palalel: Un angajat Romprest a prezentat toate ilegalitățile mafiei gunoaielor