Începând de astăzi, 23 iunie, ora 10.00, pentru județul Mehedinți, a intrat în vigoare o avertizare meteorologică Cod Portocaliu, ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până la noapte, la ora 02.00.

Totodată, începând de la noapte, ora 02.00, până joi, 25 iunie, ora 10.00, județul Mehedinți se va afla sub atenționare meteorologică Cod Galben.

În intervalele menționate, sunt prognozate averse torențiale cu acumulări de apă, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. De asemenea, până vineri, la ora 12.00, râul Motru, dar și afluenții mici ai fluviului Dunărea se află sub incidența avertizării hidrologice Cod Portocaliu, iar râul Desnățui sub atenționare hidrologică Cod Galben. Acestea vizează posibile depășiri ale cotelor de atenție, dar și viituri rapide cu efecte de inundații. 

Pentru prevenirea unor situații de urgență, generate de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice prognozate, pompierii recomandă populaţiei să rămână în spații închise care să le asigure protecția, iar, la nevoie, să deconecteze aparatura electrocasnică.

Pompierii mehedințeni sunt la datorie, fiind pregătiți să intervină, la nevoie, în sprijinul populației afectate, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte.

 

Articolul precedentLucrătorii de la Apele Române strâng gunoaiele de pe râul Cerna, la Orșova
Articolul următorContinuă misiunile oamenilor legii pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19