JURNALIST MEHEDINȚEAN, EXPOZIȚIE DE PICTURĂ LA PREFECTURĂ

O sală a Palatului Administrativ din subordinea Instituției Prefectului Mehedinți va găzdui, timp de câteva săptămâni, o inedită expoziție de pictură. Majoritatea lucrărilor expuse aici de artistul Mircea Popescu reproduce obiective turistice de notorietate din Severin și din județul Mehedinți. Pictorul este un cunoscut jurnalist și publicist local.

Un vechi jurnalist și publicist mehedințean, fin comentator politic, și-a dezvăluit astăzi publicului o altă latură a sa, una artistică și de mare sensibilitate. În momentele în care nu comentează evenimente politice sau nu publică articole pe portalul său media, „Cafeneaua politică și literară”, Mircea Popescu devine un adevătat artist plastic fin și tăcut, la fel ca și operele sale de culoare, ce reprezentă cu preponderență peisaje. Cochetează cu pictura din vremea liceului, dar operele sale nu au fost expuse până acum decât în mici expoziții personale sau, ici-colo, prin diverse cabinete ale unor reprezentanți ai administrației publice locale. Impresionat de talentul său, prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, i-a oferit o oprtunitate inedită artistului, aceea de a vernisa prima sa expoziție chiar în clădirea Instituției Prefectului. Timp de câteva săptămâni, publicul va putea vizita expoziția de culoare de la parterul Prefecturii, unde pot fi admirate 44 de tablori, cele mai multe reprezentând obiective turistice și peisaje din județ.

„Este prima mea expoziție, anul acesta m-am decis să fac această expoziție de pictură ce conține un număr de 44 de lucrări. Foarte multe reprezintă obiective turistice și peisaje din Severin și județul Mehedinți. Consider că această activitate reprezintă și o formă de promovare a județului Mehedinți, deoarece avem un județ foarte frumos care trebuie promovat”, a precizat artistul plastic Mircea Popescu.

„Este o încercare de a sprijini un artist, întotdeauna am crezut că începuturile trebuie sprijinite. El este un cătător permanent de noi forme, noi imagini, noi exprimări și consider că merită sprijinit și că merită să îi fim alături”, a declarat prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea.

Nu este prima expoziție de arte plastice găzduită de Instituția Prefectului Mehedinți. Aici au mai expus o serie de artiști profesioniști din Mehedinți, iar prefectul județului consideră că, în acest fel, instituția vine în întâmpinarea cetățenilor nu doar cu rezolvarea unor probleme, ci și cu clipe de artă și frumusețe.

Articolul precedentAJOFM Mehedinți organizează pe 18 octombrie Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți
Articolul următorViceprimarul Daniel Cîrjan propune amplasarea de panouri informative turistice lângă toate obiectivele turistice