LA MEHEDINȚI SE FAC PAȘI SPRE COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR

Consiliul Județean Mehedinți a deschis procedura de concesionare a serviciului public de salubrizare și operare a celor patru stații zonale, din Orșova, Baia de Aramă, Strehaia și Vânju Mare, anunțul fiind deja publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Operatorii economici în domeniu pot depune ofertele până în data de 21 noiembrie 2018.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a dispus urgentarea procedurilor de achiziție. Acesta consideră că sistemul integrat al deșeurilor implementat la nivelul județului Mehedinți, cu fonduri europene, trebuie pus în funcțiune cât mai curând, în vederea creșterii calității vieții, menținerea unui mediu cât mai curat și dezvoltarea durabilă a întregii societăți.

„Utilizarea sistemului integrat de gestionare a deșeurilor la nivelul județului Mehedinți este una din prioritățile Consiliului Județean Mehedinți, în vederea alinierii la standardele europene din domeniu, iar în acest sens, facem pași siguri spre practicile moderne de colectare, selectare și reciclare. Sistemul integrat al deșeurilor contribuie la conservarea resurselor naturale, creșterea calității vieții, menținerea unui mediu cât mai curat și dezvoltarea durabilă a întregii societăți,  Astfel, după ce am semnat contractul de delegare prin concesiune a serviciilor de operare, întreţinere şi administrare a staţiei de sortare şi a staţiei de tratare mecano-biologică din localitatea Malovăţ, în această perioadă, s-a deschis procedura de concesionare a serviciului public de salubrizare și operare a celor patru stații zonale, din Orșova, Baia de Aramă, Strehaia și Vânju Mare. În acest sens, documentația a fost publicată pe sistemul electronic de achiziții publice, iar până în data de 21 noiembrie se așteaptă depunerea ofertelor de către operatorii de servicii.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

După achiziția acestor servicii, sistemul integrat implementat la nivelul județului Mehedinți va fi complet funcțional. Operatorii economici vor avea în concesiune serviciile de colectare selectivă, vor administra stațiile de transfer zonale și depozitele neconforme închise, vor asigura transportul separat al deșeurilor de la unitățile administrativ teritoriale către cele patru stații de transfer, unde vor fi introduse în press-containere în funcție de natura lor, în vederea reciclării și reducerii cantității de deșeuri.

Parte din deșeuri, mai exact, cele biodegradabile vor fi duse la stația TMB (Malovăț), fracția uscată (plastic, hârtie, sticlă, etc…) va fi transportată la stația de sortare (Malovăț), astfel încât să se reducă la minimum cantitatea de gunoi.

Articolul precedent„ÎN MANDATUL LUI TUDOREL TOADER NE-AU SCĂZUT SALARIILE!”
Articolul următorEXPOZIȚIA „CENTENARUL MARII UNIRI ÎN OLTENIA”