Cel mai cunoscut spectacol de balet al tuturor timpurilor, „Lacul lebedelor“, de P.I. Ceaikovski, va fi prezent în data de 20 noiembrie, de la ora 19,00, pe scena Palatului Culturii Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin. Este un spectacol al Companiei „St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’, în scenografia lui Evgenii Gurenco.

Baletul clasic din St.Petersburg A. Batalov este o companie tânără și dinamică, educată în cea mai bună tradiție rusească.

Stele ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko- Mariinsky Ballet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva – Mihailovski Ballet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko- Kremlin Ballet, Maria Poliudova, Vladimir Statnii, Ucraina sunt solisti principali ai companiei, iar corpul de balet este de înaltă clasă.

Compania de Balet intruneste 50 de artiști profesioniști, absolvenți ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova și ai celor mai mari școli de dans din Rusia și Ucraina, care sunt conduse de către maeștri de balet mari, foști dansatori emeriti.

Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg Classical Ballet ‘’ imbina capodopere ale baletului clasic cum ar fi : „Lacul lebedelor”, „Spărgătorul de nuci” și „Frumoasa din pădurea adormită” de P.Ceaikovski, „Chopiniane” „Giselle” de A.Adam, „Les Sylphides” de Michel Fokine, „Don Quijote”, „Paquita” de L. Minkus si coregrafia contemporană – Alexei Miroshnichenko, Emil Faski și altele.

‘Decorul si costumele sunt create de maestrii in arta teatrala si sunt magnifice .
Baletul clasic din St.Petersburg A. Batalov a efectuat turnee in Japonia, Spania, Elvetia, Germania, Franta, Italia, Cehia, SUA .

Limbajul artei este universal şi etern. Este o limbă care n-are nevoie de traducere, care poartă peste tot armonia şi creativitatea.

Biletele au fost puse în vânzare luni, 26 august, la Agenția Teatrală, situată la intrarea în sala de spectacole a Palatului Culturii ”Teodor Costescu”. Prețul unui bilet este de: 150 lei – jos în sală și 120 lei la balcon.

Articolul precedentȘcoala de vară „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”, ediția a III-a
Articolul următorAproape 60 de intervenţii ale ISU Mehedinţi la acest sfârșit de săptămână