Președintele PNL, Ludovic Orban, prezent joi la Drobeta Turnu Severin, a vorbit membrilor Colegiului Director Județean al PNL Mehedinți despre importanța alegerilor europarlamentare, pe care le consideră cele mai importante din scrutinele care vor urma în anii viitori:

„Să știți că vor urma două luni cruciale pentru evoluția României. După părerea mea, cele mai importante alegeri din alegerile care vor urma în următorii doi ani sunt aceste alegeri pentru Parlamentul European. Din foarte multe motive: în primul rând pentru că se știe foarte bine că pentru o mare parte din electoratul liberal sau electoratul care nu votează cu PSD-ul până astăzi alegerile pentru Parlamentul European au fost considerate alegerile cu cea mai mică miză și că de regulă mobilizarea la vot a celor de stânga, a comuniștilor, a fost mai mare decât mobilizarea a vot a partidelor de dreapta, în special a Partidului Național Liberal. Din acest motiv, va trebui să schimbăm complet această atitudine, în campania pe care o vom duce va trebui să-i convingem pe toți românii cu care stăm de vorbă că este fundamental votul pe care îl dau românii la aceste alegeri și că miza este uriașă și că este mult mai mare decât la toate celelalte alegerile pentru Parlamentul European care s-au desfășurat”.

În același context, liderul liberal este de părere că „miza este uriașă” având în vedere că „mișcarea spre Vest a rușilor este din ce în ce mai evidentă”.

 

„Pentru că aici este vorba de o decizie fundamentală, în ce direcție ne ducem. Să nu credeți că inventez pericole. Mișcarea spre Vest a rușilor este din ce în ce mai evidentă, își construiesc o coloană a cincea, în România și nu numai, în toate țările de pe flancul estic al Uniunii Europene și al NATO prin care poată să creeze diversiuni, curente politice, atitudini politice, care să afecteze unitatea Uniunii Europene, care să afecteze coeziunea țărilor care compun Uniunea Europeană și care ușor-ușor să ne pună în pericol în ceea ce ne-a oferit Uniunea Europeană de când România este membră: resurse, libertate, democrație, siguranță pentru fiecare dintre români, libertatea de a călători, libertatea de a întreprinde, libertatea de a ne exprima și viața și șansa pentru fiecare dintre noi de a ne realiza în viață. Miza este foarte mare. Să știți că sunt mulți în cei care conduc astăzi România sau în cei care trag sforile păpușilor care conduc aparent România, care încep să se uite din ce în ce mai mult înspre Est și nu către Vest, pentru că ei niciodată nu vor putea înțelege democrația așa cum este ea, comportamentul normal al unui om care deține putere într-o țară democratică”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL l-a criticat dur pe liderul social-democrat Liviu Dragnea pe care îl consideră un vechil:

„Uitați-vă la Dragnea! Care este școala lui? Școala lui este de vechil, după modelul prim-secretarului, care taie și spânzură orice în județ, care subordonează în mod ilegal toate instituțiile publice, care dă ordin de la procuror până la șeful de post, care dă ordine de la directorul de spital până la șeful de Poștă fără să aibă niciun fel de competență legală. Așa încearcă el să conducă și România. El își imaginează că instituțiile publice pot să stea slugi în fața lui și că trebuie să execute toate comenzile nenorocite pe care le dă cu un singur scop, să-și scape pielea și să se mențină cât mai mult la putere”.

La ședința Colegiului Director a fost prezent și jurnalistul Rareș Bogdan, candidatul numărul unu pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, președintele PNL Mehedinți, deputatul Virgil Popescu, precum și alți parlamentari din județele vecine.

Articolul precedentŞefii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă instruiţi de pompieri
Articolul următorRareș Bogdan: „Eu am învățat că în democrație, hoții stau la pușcărie, nici în Parlament, nici în Guvern”