Pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, duminică, 16 decembrie, la ora 11:00, la nivelul județului Mehedinti s-au înregistrat o serie de deficiențe în alimentarea cu energie electrică, care au afectat parțial mai multe localități.

Acestea sunt: Grozești, Baia de Aramă, Obârșia Cloșani, Ponoarele, Cireșu, Broșteni, Florești, Pestenuța, Dubova, Bâlvănești, Prunișor, fiind afectate partial. Totodată, deficiențe în alimentarea cu energie electrică au afectat și localitățile Malovăț, Șimian, Crivina, Devesel, Batoți, Balota, Cerneți, Balotești și Răscolești.

Distributie Oltenia informează că echipele operatorului sunt în permanență în teren pentru remedierea incidentelor provocate de condițiile meteo deosebite.

La nivelul județelor Mehedinți și Gorj, aproximativ 70 de echipe operative ale Distribuție Oltenia și ale prestatorilor externi se află în teren în vederea remedierii tuturor deficiențelor în alimentarea cu energie electrică. Deficiențele în alimentarea cu energie electrică au fost cauzate de crengi rupte și copaci căzuti pe liniile electrice din afara culoarului de siguranță al retțlei, iar greutatea zăpezii a provocat ruperea izolatoarelor și conductoarelor electrice.

Accesul echipelor operative la rețeaua electrică din zonă se desfășoarăa cu dificultate ca urmare a evoluției nefavorabile a condițiilor meteo.

„Operatorul Distribuție Oltenia monitorizează continuu situația rețelelor electrice din aria sa operațională. astfel încât disconfortul creat de evoluția nefavorabilă a condițiilor meteo să fie diminuat. Reamintim faptul că semnalarea tuturor defecțiunilor în rețeaua de distribuție a energiei electrice din aria de operativitate Distribuție Oltenia se poate face apelând numerele de telefon disponibile non stop pentru preluarea acestora: 0800 500 000 – număr de telefon gratuit în orice rețea; 0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 – numere de telefon cu tarif normal în rețeaua națională”, se arată într-un comunicat de presă al Distribuție Oltenia.

Județul Mehedinți se află sub atenționare meteorologică de Cod Galben și Cod Portocaliu numai pentru zona de nord-vest a județului. Pompierii mai spun că nu sunt semnalate drumuri blocate sau persoane aflate în dificultate.

Articolul precedentIARNA FACE PRĂPĂD ȘI LA MEHEDINȚI. Trenuri blocate, accidente și mii de familii fără curent, drumuri blocate
Articolul următorPompierii intervin pentru deblocarea unei mașini înzăpezite la Gârnița