Marian Munteanu crede că o alianță între PSD și PNL poate rezista mai mulți ani în anumite condiții și nu exclude nici urcarea AUR în opțiunile de vot ale românilor, în analiza făcută la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu.

„Eu cred că în momentul de față, acest tandem PSD-PNL, dacă ar renunța măcar la o parte din vechile năravuri și s-ar repoziționa… ar fi… Politicienii români au făcut foarte multe greșeli in raport cu stăpânii din afară. (…)

În 1991 s-a semnat Tratatul cu URSS, in ultima lună, inainte de a muri URSS. Daca URSS ar fi ramas lucrurile ar fi fost diferite. 

Daca nu vor intelege acum, politiciienii si grupurile din jurul lor… Sunt oameni care sunt aproape de adminsitrație. Unii răutăcioși o numesc clientelă. În toate țările este așa. S-au cam facut prea multe greșeli, ne pierdem clientii. Trebuie facut ceva.

PNL a avut prima sansă inca de acum 5-6 ani, numai ca a ramas incapatanat in zona comunistoida. S-au deplasat catre stanga, au renuntat la linia lui Bratianu.

PSD a priceput ca mai trebuie sa faca ceva, un pic, au avut suficienta abilitate sa faca ceva.

Si este posibil sa se coaguleze, dupa nenumarate decenii, o a treia forta care sa fie undeva intre acestea doua. 

USR a gresit-o, pentru că au luat-o cu scandalul, au pacalit lumea. Au promovat niște oameni necalificați.

Orice partid sufera.

AUR are o sansa in acest moment. Daca pe langa activismul de stat pe care il fac, daca se aseaza sa adune oameni care sa ofere soluții, formeaza un pol”, a explicat Marian Munteanu în analiza făcută pe baza actualei clase politice care este în România, la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorBobby Păunescu: „Am documentul cu cei mai corupți oficiali din România”