Ca în fiecare an, apropierea Sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România.
Din acest motiv, în perioada următoare se prefigurează o creştere a traficului prin punctele de trecere ale frontierei.

Pentru evitarea aglomerărilor, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți și-a adaptat misiunile de supraveghere si control, precum şi resursele umane şi materiale, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

“Au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz”, se arată într-un comunicat de presă al STPF Mehedinți.

În proximitatea punctelor de trecere ale frontierei, polițiștii de frontieră împreună cu Poliţia Rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.

Pentru evitarea aglomerărilor, STPF Mehedinți  recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa de sud-vest,  astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Pe raza județului Mehedinţi există  P.T.F. Porţile de Fier 1 – Djerdap și P.T.F. Porţile de Fier 2 – Kusjak.

Articolul precedentPeste 140 de polițiști vor fi la datorie, de Crăciun
Articolul următor45 kg de articole pirotehnice descoperite de polițiști la Strehaia