Mehedințenii din mediul rural, acolo unde s-a făcut cea mai agresivă propagandă pentru referendum și unde locuiesc persoane în vârstă, din electoratul tradițional al PSD, nu vin la vot. Până la ora 10:00, sunt 11 secții de votare în care nu a intrat nimeni, între orele 7:00 și 10:00.

Avem, până la ora 10:00, când BEJ Mehedinți a dat publicității primele date privind prezența la vot, localități în care nici un alegător nu a venit la urne sau localități în care, din câteva sute, a venit doar unul la vot.

În satele Bădițești, Valea Copcii, Pădina Mică, Orevița Mare, Negoești, Magheru, Scorila, Sălătruc, Pătulele (la o secție de votare), Gheorghești și Gărdăneasa nimeni nu s-a deranjat să participe la scrutin. La alte forme de alegeri, din anii trecuți, aici se înregistrau, la ora 10:00, procente uriașe.

Doar 2.902 alegători din cei 233.809 înscriși pe listele electorale permanente la nivelul județului Mehedinți, s-au prezentat la urne. 2.401 de alegători au votat pe listele permanente, iar 501 au votat pe liste suplimentare.

Articolul precedentBate vântul prin secțiile de votare din Turnu Severin
Articolul următor351de deținuți încarceraţi la Penitenciarul Turnu Severin au votat la referendum