Mesaj RO-alert trimis de autorități noaptea trecută.

Cod roșu de inundații. A intrat în vigoare la ora 1, noaptea trecută, iar autoritățile locale au emis mesaje de tip RO-alert pe care le-au trimis în jurul orei 2 pentru a avertiza populația de pericolul existent.

Mesajul a fost emis de autorități noaptea trecută pentru mai multe localități care prezentau risc de inundații.

Hidrologii au emis, marți dimineață, începând cu ora 01.15, o avertizare cod roșu de inundații și creșterea debitelor peste limita de pericol pe răul Lotru, în județul Vâlcea.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol pe răul Lotru în aval de Brădișor.

Avertizarea este valabilă până marți la ora 12.00.

A mai fost emisă o avertizare cod roșu și pentru răul Motru în județele Gorj și Mehedinți.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a transmis că vor fi înregistrate inundații, scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol în bazinul răului Motru, amonte S.H. Broșteni.

Articolul precedentTrafic oprit. Tren deraiat pe Valea Oltului
Articolul următorInundații în Mehedinți