La Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin, programul liturgic închinat Slăvitului Praznic al Învierii Domnului a debutat sâmbătă, începând cu orele 23:30, când a fost săvârşit Canonul Sâmbetei celei Mari, apoi s-a oficiat Slujba Învierii, urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Mii de credincioşi aflaţi în centrul orașului Turnu Severin au primit Sfânta Lumină în faţa Catedralei Episcopale adusă de la Ierusalim.

Slujba de Înviere a fost săvârşită de Preasfinţitul Nicodim, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, slujitori ai Catedralei episcopale. Într-un glas, cler şi popor, martori ai ridicării Mântuitorului din morţi, au cântat „Hristos a înviat!”.

Sărbătoarea Învierii Domnului este, totodată, unul dintre hramurile Catedralei episcopale, alături de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, putătorul de biruință, ocrotitorul Severinului.

În cadrul slujbei de Înviere, s-a dat citire Pastoralei Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Pastorala a fost citită, potrivit rânduielii bisericeşti, în toate bisericile din Mehedinţi.

Cei care, din binecuvântate pricini, nu au putut participa la Slujba de Înviere, au avut posibilitatea de a o asculta în transmisiune directă la postul de radio „Lumina”, pe frecvența 90,4 FM.

 

 

 

Articolul precedentA intrat cu mașina într-un cap de pod la Husnicioara
Articolul următorJudețul Mehedinți se află sub Cod Galben de vânt puternic