MINISTRUL APELOR ȘI PĂDURILOR PROMITE BANI ÎN ZONELE CALAMITATE DIN MEHEDINTI (video)

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a vizitat astăzi zonele afectate de innundațiile din luna iunie din județul Mehedinți Aladin Georgescu. Ministrul a vorbit, la Malovăț, despre realizarea unor lucrări de apărări de maluri și îndiguiri, pe bani de la fondul de rezervă.

Calamitățile produse în cursul lunii iunie în mai multe zone ale județului Mehedinți, soldate cu distrugerea unor gospodării, a unor regularizări de albii, au ajuns și în atenția ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș. Demnitarul a venit astăzi în județ pentru a vizita mai multe zone afectate, precum Malovăț – cursul pârâului Pleșuva, Ghelmegioaia și Strehaia. Pe albia pârâului Pleșuva, ce trece prin Malovăț, se vor investi circa 6 milioane de lei pentru a realiza lucrări hidrotehnice specifice, la Prunișor se vor investi 5 milioane de lei, iar la Strehaia circa 20 de milioane de lei. Oficialul guvernamental a fost însoțit de președintele CJ Mehedinți și de prefectul județului Mehedinți.

La Malovăț, ministrul Ioan Deneș a vizitat și casa distrusă de viituri a unei familii ce locuiește chiar în apropierea albiei pârâului Pleșuva. Oamenii locuiesc acum într-o locuință modulară, dar au promisiuni de la autoritățile locale că vor primi teren pentru a-și construi altă casă.

Albia pârâului Pleșuva, deși fusese prevăzută cu lucrări de regularizare a cedat, la Malovăț, în urma viiturilor din 23 iunie, afectând grav câteva gospodării din apropiere. Pagubele s-au cifrat în întreaga țară la sute de milioane de lei, care vor trebui acoperite acum partial din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului și parțial din fondurile Apelor Române.

Articolul precedentMINISTRUL APELOR ȘI PĂDURILOR, LA MRACONIA (video)
Articolul următorAgresați de consăteni pe fondul consumului de alcool