MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, LA STREHAIA, ÎN CAMPANIE DE VACCINARE

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a participat la o campanie desfășurată în orașul mehedințean Strehaia, unde a sprijinit campania „door to door” de informare despre vaccinul ROR. Campania este organizată de Ministerul Sănătății, UNICEF și O.M.S. în orașul Strehaia. Acțiunea de informare cu privire la campania de vaccinare s-a desfășurat la  Liceul tehnologic „Matei Basarab”. Rezultatele campaniei sunt uimitoare, iar la Strehaia rata vaccinării a crescut de la 11 la 90 la sută.

Campaniile de acest fel au ca scop final și Legea vaccinării, care trebuie să fie o prioritate mai ales având în vedere faptul că lunar 20.000 de părinţi refuză să îşi imunizeze copiii.

„Este o campanie pe care am pornit-o împreună cu OMS, cu UNICEF și cu sprijinul autorităților locale, e o campanie la care eu țin foarte mult și eram convinsă că va avea succes. Este o campanie adresată unor comunități pentru care nu contează nicio lege, nici măcar cea a vaccinării și atunci necesitatea informării este foarte importantă. Campania a fost foarte bine pregătită și a avut un succes extraordinar în alte județe și de aceea am considerat că trebuie extinsă. Rata vaccinării în județele în care s-a extins campania a crescut la 90 la sută. Am spus că voi veni aici, eu cred că deja se prefigurează un succes și vom continua. În Strehaia, rata de vaccinare a pornit de la 11 la sută și a ajuns la 60 la sută!”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul Sănătății a vorbit și despre Centrul de Permanență care se va construi la Strehaia, dar și despre dotarea Spitalului Județean de Urgență cu un aparat RMN. Acesta va ajunge la Severin cel târziu în luna martie a anului viitor.

De asemenea, întrebată dacă va merge la referendumul de la finele săptămânii, ministrul Sorina Pintea a precizat că va vota „DA”, pentru că acesta este crezul ei despre familie.

Urmăriți toate declarațiile, în materialul VIDEO atașat!

Articolul precedentAproape 70 de mehedințeni au rămas fără autorizațiile de deținere a armelor
Articolul următorFOTO Mielul autohton are concurență în Mehedinți – oaia cameruneză