Miron Mitrea a vorbit la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii Culisele Puterii, despre schimbările majore din UE produse din cauza războiului. Acesta a afirmat că țările din Vest au un leadership foarte slab.

„Modul în care este construită UE astăzi dă posibilitatea și actorilor mici, mai puțin puternici, să fie importanți în luarea deciziilor importante. Sigur că sunt anumite elemente care arată că nu întotdeauna e bine așa. Viktor Orban a reușit să creeze destul de multe probleme, la un moment dat. Ăsta este un motiv și un moment foarte bun pentru cei care vor să controleze grupul celor mari: Germaia, Franța, Italia.

Dacă ne uitam la argumentele pe care le punem astăzi pe masă, ai senzația, la un moment dat, că au dreptate. Eu chiar cred că în anumite cazuri au dreptate, dar riscul ca decizia să ajungă până la guverne, în care eu nu am fosrte mare încredere acum. Nu mi se pare că țările din Vest ar fi elegante: au acum un leadership foarte slab.

Olaf Scholz este purtătorul de cuvânt al grupului din țări bogate, care spune <<Dacă noi tot suntem actorii, trebuie să luăm noi decizia. Ne înțelegem noi, ceilalți execută>>. Din acest punct de vedere, nu putem fi de acord. Dacă vom fi de acord cu această modificare, înseamnă că nu mai facem politică pentru țara asta. Sunt cazuri în care argumentele puse pe masă sunt reale, sunt legitime, dar concluzia nu este neapărat cea care ne este prezentată”, a declarat Miron Mitrea la Realitatea PLUS.

Miron Mitrea: Este departe de a exista un conflict între China și Uniunea Europeană

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET – Cea mai importantă rugăciune de priveghere
Articolul următorBobby Păunescu, dezvăluiri grele despre SPP și Pahonțu: „Au înregistrări cu procurori, judecători. Sunt casete din viața lor privată” – Cum a fost șantajată Viorica Dăncilă