Echipajul pirotehnic al ISU Mehedinţi a intervenit joi pentru ridicarea unui element de muniție descoperit într-o gospodărie din Drobeta Turnu Severin.

Proiectilul exploziv, calibru 42 mm, rămas neexplodat din timpul conflictelor militare, a fost ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni, în vederea distrugerii ulterioare. Este cea de-a treia misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din acest an.

Polițiștii atrag atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesare pentru această misiune extrem de periculoasă.

Specialiştii ISU „Drobeta” reamintesc cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie. 

Acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de siguranță și să nu încerce demontarea focoaselor sau a altor elemente componente, nici introducerea lor în foc.- ISU Mehedinți

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentVIDEO. Se asfaltează pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Mobilizare între Slatina şi Balş
Articolul următorBilanț coronavirus: 5.808 de cazuri noi și 145 de decese. Vezi situația pe fiecare județ