Muzeul Regiunii Porţilor de Fier, care detine in patrimoniul sau aproximativ 90 000 de piese culturale mobile, monumentele antice şi medievale, ale căror ruine sunt vizibile și astăzi, a fost in acest an alegerea turistilor mehedinteni si nu numai.

Anul 2020 a reprezentat pentru muzeu anul marilor realizari a declarat pentru Realitatea de Mehedinti managerul institutiei, Doinita Chircu. Cum a fost posibil acest lucru intr- un an greu, cu restrictii si care este cel mai important priect pentru anul 2021, care ar uni simbolic muzeele Romaniei, a explicat in continuare Doinita Chircu.

În perioada 2010- 2018, Muzeul Regiunii Porților de Fier a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și restaurare, fiind beneficiarul Proiectului “Reabilitarea Complexului Muzeul Regiunii Porților de Fier și valorificarea lui ca produs turistic”. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5, Domeniul de intervenție 5.1, implementat de către Consiliul Județean Mehedinți. Această finanțare a făcut posibilă restaurarea monumentelor din parcul arheologic și reabilitarea clădirii, acvariilor, realizarea a două pavilioane, a serei și dotarea cu mijloace de climatizare și securizare moderne.

 

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentCasa lui Laurențiu. Speranță pentru băiatul de 12 ani care visează să devină programator IT
Articolul următor„Culisele statului paralel”. Mărcile Realitatea au trecut și pe la miliardarul fără chip. Neînțelegerile dintre Dobrescu și Schwartzenberg. Ce rol a avut Marta