Muzeul Regiunii Porţilor de Fier, care detine in patrimoniul sau aproximativ 90 000 de piese culturale mobile, monumentele antice şi medievale, ale căror ruine sunt vizibile și astăzi, a fost in acest an alegerea turistilor mehedinteni si nu numai.

Anul 2020 a reprezentat pentru muzeu anul marilor realizari a declarat pentru Realitatea de Mehedinti managerul institutiei, Doinita Chircu. Cum a fost posibil acest lucru intr- un an greu, cu restrictii si care este cel mai important priect pentru anul 2021, care ar uni simbolic muzeele Romaniei, a explicat in continuare Doinita Chircu.

În perioada 2010- 2018, Muzeul Regiunii Porților de Fier a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și restaurare, fiind beneficiarul Proiectului “Reabilitarea Complexului Muzeul Regiunii Porților de Fier și valorificarea lui ca produs turistic”. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5, Domeniul de intervenție 5.1, implementat de către Consiliul Județean Mehedinți. Această finanțare a făcut posibilă restaurarea monumentelor din parcul arheologic și reabilitarea clădirii, acvariilor, realizarea a două pavilioane, a serei și dotarea cu mijloace de climatizare și securizare moderne.

 

Sursa: Realitatea de Mehedinti