Premierul Nicolae Ciucă va purta miercuri, de la ora 13:00, negocieri cu reprezentanții principalelor sindicate din Educație. Discuțiile vor avea loc la sediul Guvernului și vin într-un moment extrem de delicat, respectiv în plină criză în Educație generată de grevele anunțate de sindicaliști și pericolul înghețării anului școlar. Totul pe fondul nemulțumirilor legate de nivelul de salarizare al cadrelor didactice și măsurile de austeritate luate de guvernanți.

Șeful Executivului are, miercuri, de la ora 13:00, consultări cu reprezentanții sindicatelor din Educație, anunță Guvernul.

Vorbim despre prima întâlnire a premierului cu sindicatele din învățământ după ce acestea au anunțat declașnsarea grevei generale pe 22 mai din cauza salariilor mici și a măsurilor de austeritate.

Întâlnirea de la Palatul Victoria are loc în timp ce în școli are loc o grevă de avertisment între orele 11:00 și 13:00. Aproximativ 15.000 de angajați din învățământ au decis, practic, să protesteze miercuri din cauza salariilor mici.

„Nu mai putem accepta sub nicio forma sa fim umiliti, sa ni se mentina un statut social care nu este corespunzator importantei acestei profesii mai mult decat nobile”, a declarat Marius Nistor, presedintele Federatiei Spiru Haret.


Sursa: Realitatea Din PNL
Articolul precedentExplozie urmată de incendiu la o ambarcațiune a Poliției de Frontieră
Articolul următorNegocierile au eșuat, profesorii intră în grevă generală. „Nu avem niciun motiv să renunțăm”, spun sindicatele. De luni de la ora 8, nu se mai fac ore