Vremea se încălzește ușor astăzi  față de zilele precedente. Dimineața temperaturile rămân scăzute în cea mai mare parte a țării. După-amiază, în vest, în nord și în centru cad precipitații slabe.

Până la ora 10:00 va fi ger în nord, centru și est și local în sud.

În restul zilei, maximele termice se vor încadra în general între -6 şi 5 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi precipitaţii slabe, începând cu orele dupã-amiezii în vestul, centrul şi nordul ţãrii, iar noaptea şi în regiunile estice şi sud-estice. În regiunile intracarpatice, își vor face apariția precipitațiile slabe, mixte în Banat și Crișana și ninsori în Maramureș, Transilvania și regiunile montane aferente. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate, îndeosebi în nord-est şi în extremitatea de sud-vest. Vor fi condiţii de ceaţã.

În Banat și Crișana, în intervalul 17-21 februarie, valorile termice se vor situa în jurul celor cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, de 6 și 9 grade și minime de -2…-1 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată.

În Transilvania temperaturile rămân sub limita gerului mai ales noaptea.

În Maramureș vremea va fi deosebit de rece mai ales noaptea, când temperaturile minime vor fi, în medie, între -12 și -8 grade. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi ridicată.

În Moldova maximele termice vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade, iar minimele între -12 și -4 grade, iar local va fi ger.

În Dobrogea, la amiază vor fi -4 și 6 grade, iar noaptea -8 și -2 grade.

În Muntenia, temperaturile se mențin între 0 și 8 grade la amiază și -10 și -4 grade.

În Oltenia sunt anunțate maxime de 2 până la 9 grade Celsius, în timp ce minimele se va situa între -8 și -2 grade. Se vor semnala precipitații slabe, cu caracter temporar și doar pe arii restrânse. 

În București se încălzește, însă dimineața vremea va fi foarte rece. Cerul va fi variabil, cu înnorãri seara şi noaptea când vor fi posibile fulguieli. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã de -3…-1 grad.

În zona montană vor fi înnorări și vor predomina ninsorile, seara și noaptea, la altitudini mari, vântul va viscoli ninsoarea

. Temperaturile maxime vor fi de -10…-8 grade, iar minimele, între -16…-14 grade.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 159. Când banii n-au valoare pentru cea mai tare deputată PSD
Articolul următorLegile puterii | Nelu Tătaru: Mafia în Sănătate există pentru că legislația permite, încă mergem pe populism. E nevoie de reformă într-un an și jumătate