Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Svinița – I.T.P.F. Timişoara au depistat nouă cetăţeni din Turcia, care au încercat să intre ilegal în România, după ce au traversat fluviul Dunărea cu barca, cu scopul de a ajunge în Germania.

În acţiunea ilegală, cetăţenii turci au fost sprijiniţi de doi români, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

”În data de 26.06.2019, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Svinița, judeţul Mehedinți, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, pe drumul naţional care face legătura între localităţile Sviniţa şi Berzasca, au fost observate două autoturisme care staţionau pe marginea drumului şi în care se aflau mai multe persoane. Având suspiciuni cu privire  la scopul prezenţei în zonă, polițiștii de frontieră s-au apropiat de cele două autovehicule pentru a legitima persoanele din interior,  moment în care şoferii au demarat în viteză spre localitatea Berzasca”, spune Corina Moraru, purtătorul de cuvânt al STPF Mehedinți.

Poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea maşinilor, solicitând sprijinul colegilor de la Sectorul PF Berzasca, reuşindu-se astfel oprirea autoturismelor în cauză pe raza localității Cozla, în interiorul cărora se mai aflau doar șoferii, doi cetățeni români M.G., în vârstă de 22 ani și T.A., în vârstă de 33 ani, cu domiciliul pe raza județului Caraș – Severin.

Imediat s-a procedat la cercetarea zonei, iar în scurt timp, cu ajutorul câinelui de urmă, au fost descoperite la malul fluviului Dunărea, precum şi în vegetaţia de la marginea drumului, nouă persoane.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele nouă persoane sunt cetățeni turci, grupul fiind format din opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani și un minor în vârstă de 13 ani.

La cercetări, cetățenii turci au declarat că au intrat legal în Serbia de unde și-au continuat călătoria spre frontiera româno – sârbă. Adulţii au mai declarat că au apelat la sprijinul unui cetăţean sârb, care s-a oferit să-i ajute să treacă ilegal Dunărea din Serbia în România, cu o barcă. Cetățenii turci intenţionau să ajungă în Germania unde urmau să plătească suma de 6.000 de euro/persoană.

Totodată, la cercetări cei doi şoferi români au declarat că au preluat cetăţenii turci de la malul fluviului Dunărea şi urmau să transporte la Caransebeș, unde primeau câte 500 de euro fiecare.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Drobeta Turnu Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii din Turcia, respectiv de trafic de migranți pentru cetățenii români.

Totodată, cei nouă cetăţeni din Turcia urmează să fie preluaţi de autorităţile de frontieră sârbe în baza acordului de readmisie încheiat între cele două ţări, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

Articolul precedentVIDEO Un nou termen în dosarul în care procurorul general a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată
Articolul următorIncendiu şi accident cu victime multiple. Exerciţiu cu activarea Planului roşu de intervenţie pe DN 56A