Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au participat la peste 900 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid 19. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost verificate peste 1.300 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă. De asemenea, au fost aplicate 82 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 16.000 lei.

28 de patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinare, de a nu părăsi locația în care sunt plasate. În cadrul misiunilor au participat și 5 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pentru prevenirea și împiedicarea răspândirii COVID-19, echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat șase misiuni de decontaminare a unor ambulanțe SMURD și SAJ.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 200 de locații, unde se află 338 persoane în izolare voluntară la domiciliu. Polițiștii locali au asigurat măsuri de protecție la Spitalul Județean de Urgență și la un centru de carantină. De asemenea, au organizat 20 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la noile reguli, în contextul trecerii la starea de alertă. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

 

Articolul precedentPeste 2.000 de persoane sunt izolate la domiciliu în Mehedinți
Articolul următorMehedințean, cu dosar penal pentru tentativă de furt, în Bistrița