OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ISTORIE 2019 SE VA ȚINE LA SEVERIN

După ce anul acesta a avut loc la Alba Iulia, Olimpiada Națională de Istorie se va desfășura, anul viitor la Drobeta Turnu Severin. Anunțul a fost făcut de prefectul județului, a cărui meserie este chiar aceea de profesor de istorie.

În anul 2019, onoarea de a găzdui Olimpiada Națională de Istorie revine municipiului Drobeta Turnu Severin, ales nu întâmplător, ci tocmai pentru semnificația lui istorică majoră. Anunțul a fost făcut de prefectul județului, Nicolae Drăghiea, la deschiderea Consfătuirii Naționale a Inspectorilor pe Proiecte Educaționale.

La începutul lunii aprilie 2018, circa 200 de elevi din toată țara se întreceau la Faza Națională a Olimpiadei de Istorie, ce avea loc în orașul simbol al Unirii, Alba Iulia.

„Ne bucură faptul că Ministerul Educației a făcut un lucru bun pentru Mehedinți. Faza națională a Olimpiadei de Istorie de la anul se va desfășura aici la Drobeta Turnu Severin”, a spus prefectul Drăghiea.

Totuși decizia adoptată de Ministerul Educației vine ca urmare a propunerii făcute de profesorul Romeo Popa, inspector școlar de istorie, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, unul dintre cei mai activi istorici din Mehedinți, fondatorul unui cerc școlar, sugestiv intitulat „Amicii istoriei”.

Reprezentantul Guvernului în Mehedinți spune că la Severin, istoria este la ea acasă, iar județul Mehedinți este poarta de intrare a României în Istorie. Pe aceste locuri, acum două milenii legiunile romane conduse de Traian, invadau Dacia.

Articolul precedentRECIDIVIST LĂSAT ÎN LIBERTATE, DUPĂ CE FURAT O ARMĂ LETALĂ
Articolul următorAu început testările privind funcţionalitatea sistemului de avertizare a populației RO-ALERT