Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a coordinat, vineri după-amiază, o detonare a rocilor instabile de pe versantul stâncos de pe Clisura Dunării, în judeţul Caraş-Severin. În continuare drumul rămâne închis, iar şoferilor le sunt recomandate rute ocolitoare.

Acțiunea de detonare a pietrelor și stâncilor, pe DN57, la limita județelor Mehedinți – Caraș-Severin a fost realizată pentru îndepărtarea rocilor instabile din versantul stâncos. Pe parcursul acțiunii traficul navelor pe Dunăre a fost închis.

Până în prezent pe versant s-au desfășurat lucrări specifice de ranguire și curățare a materialului, scanare cu tehnologia de tip LiDAR și a fost întocmită documentația tehnică pentru derocare.

Drumul rămâne închis circulației rutiere. Șoferii pot folosi rutele ocolitoare: 

– DN 6 Orșova – DN 6 – DN 57B – Oravița – DN 57 – Moldova Nouă.

În luna ianuarie, pe Clisura Dunării, în zona localităţii Berzasca, între judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin a avut loc o cădere masivă de pietre, iar circulaţia rutieră a fost închisă.

DRDP Timişoara anunţa atunci că circulaţia rutieră va fi reluată în a doua jumătate a lunii februarie.

Articolul precedentLuau STENTURI de la morți și le montau unor pacienți în viață. Zeci de percheziții în 4 județe, detalii șocante
Articolul următorAvertizări de vreme severă până duminică seara. Rafale de vânt de până la 100 de km/h