Va fi urmată de o hotărâre de guvern prin care legislația privind ISU și procedurile de 112 vor fi completate cu două elemente noi.

Anunțul a fost făcut de ministrul mediului, Tanczos Barna.

Ministrul a spus că acel tabel în care se descrie modalitatea de intervenție în cazurile de forță majoră, în situații de urgență, trebuie completat cu definirea a ceea ce înseamnă „atacul de carnivor mare”, pentru că în prezent legislația nu are o descriere exactă a acestor situații.

„Vom propune ulterior ordonanței de urgență această modificare și vom defini ce înseamnă îndepărtarea sau imobilizarea carnivorelor mari și ce înseamnă uzul de armă asupra carnivorelor mari în situații de urgență, după care, vom defini riscurile. Vom clasifica situațiile de forță majoră în funcție de risc – normal, redus, mediu sau mare. Acolo unde animalul se retrage imediat după întâlnirea cu omul sau provoacă pagube ocazional, a fost observat ocazional în apropierea zonei locuite, riscul este redus și acolo nu se intervine niciodată prin extragere sau prin relocare. Dar acolo unde nu se mai retrage la gonire, nu se mai retrage dacă este surprins de om și nu fuge, atacă, este agresiv, acolo cu siguranță este nevoie și de o astfel de intervenție”- Tanczos Barna.

Intervenția trebuie să fie graduală, iar ordonanța de urgență va propune exact acest lucru, a completat ministrul.

Articolul precedentAu salvat un câine aflat în pericol
Articolul următorVideo: Bătaie pe pui refrigerați la ”ofertă”