Direcția de Sănătate Publică a efectuat, la începutul acestui an școlar, triajul epidemiologic și a decoperit un număr de 257 de cazuri de infecții cu diverse boli generate de paraziți. Printre aceștea, 81 de cazuri au însemnat prezența păduchilor, iar în alte 2 cazuri s-a consemnat prezența scabiei.

Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a raportat în ultima săptămână la triajul epidemiologic al elevilor, efectuat la începutul acestui an școlar, un număr de 257 de cazuri cu diverse afecțiuni. În 81 de cazuri, copiii au fost depistați cu păduchi și în doar două cazuri s-a depistat afecțiunea de scabie. Cele mai multe cazuri, 107, au fost reprezentate de afectiunea de angină. Au fost supuși examinării copii din paste 200 de unități școlare.

Din fericire, numărul cazurilor de pediculoză și cele de boală diareică este în scădere, iar intervențiile și campaniile de verificare a stării de sănătate, în special în rândul populației școlare, a dus la ținerea sub control a bolilor infecțioase în județul Mehedinți.

Articolul precedentDE ZIUA PERSOANELOR VÂRSTNICE EPISCOPIA FACE CAMPANIE PENTRU REFERENDUM
Articolul următorExercițiul privind intervenţia în cazul unui accident de aviaţie civilă