PĂDUREA CRIHALA, DEVASTATĂ DE FURTUNĂ

Furtuna violentă, ce s-a abătut duminică seara peste municipiul Drobeta Turnu Severin, a devastat Pădurea Crihala. În urma vijeliei, zeci de copaci, unii seculari, au fost smulși din rădăcină, iar alții au fost rupți. Municipalitatea intervine în aceste zile pentru a reda frumusețea locului devenit simbol al orașului.

Zeci de arbori, chiar foarte vechi și impozanți, au fost smulți pur și simplu din rădăcini. Alte zeci de copaci au fost rupți sau lăsați fără coroană. Sunt urmările celei mai violente furtuni abătute în ultimul deceniu peste Severin. Atmosfera sinistră ce s-a instalat duminică seară, timp de 20 de minute, peste oraș nu a dărâmat doar acoperișuri și panouri publicitate, ci a devastat și unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale, considerat un simbol al Drobetei, Pădurea Crihala. Acum, municipalitatea trebuie să înlăture efectele dezastrului și să curețe pădurea de arborii și crengile doborâte. Misiunea nu este tocmai ușoară, iar primarul a venit astăzi la fața locului pentru a evalua situația.

„Avem ceva de muncă la Pădurea Crihala, sunt zeci de copaci doborâți, unii smulși din rădăcină. E cea mai puternică furtună pe care eu am prins-o de 8 ani de când lucrez în administyrația publică. În această pădure sunt mulți arbori seculari, foarte mulți fiind doborâți acum”, a precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

Și unitățile de învățământ din municipiu au suferit pagube, în urma furtunii. Două școli au rămas partial fără acoperiș și este nevoie de bani pentru reparații, până la începutul noului an școlar. Este vorba de Școala Gimnazială nr. 14 și de Liceul Tehnologic „Lorin Selegean”.

Cel puțin 20 de autoturisme au fost distruse în timpul furtunii, iar acoperișurile de la mai multe blocuri și case au fost smulse de vântul care a suflat cu peste 100 de kilometri pe oră. În întreg orașul încă se mai lucrează la refacerea unor zone distruse.

Articolul precedentSUTE DE CONTESTAȚII ÎN MEHEDINȚI
Articolul următorCABINET STOMATOLOGIC LA ȘCOALĂ