PAGUBE DE CIRCA 5 MILIOANE DE LEI PROVOCATE DE PLOILE DIN MEHEDINȚI

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Mehedinți s-a aprobat întocmirea și transmiterea către Guvernul României a unui proiect de hotărâre pentru alocarea unor sume în vederea reabilitării elementelor de infrastructură afectate în urma fenomenelor hidrometeorologice pe parcursul lunii mai și începutul lunii iunie 2019, în județul Mehedinți. Pagubele se ridică la aproape cinci milioane de lei.

Ploile și inundațiile din lunile mai și iunie au produs calamități în mai multe zone ale județului Mehedinți. La proiectul de hotărâre înaintat Guvernului, autoritățile din Mehedinți cer despăgubiri totale de 4,8 milioanel lei. Cea mai afectată zonă este nordul județului Mehedinți.

„Am elaborat împreună cu domnul prefect acest proiect de Hotărâre de Guvern în baza rapoartelor la fața locului întocmite imediat după calamitățile naturale produse de inundații. Este vorba despre drumuri comunale sau de exploatare agricolă, podețe și străzi afectate în zonele arondate orașului Baia de Aramă și comunelor Bala, Dumbrava, Godeanu, Isverna, Obîrșia Cloșani, Husnicioara, Izvoru Bîrzii.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Tot în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, specialiștii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți și Hidroelectrica au transmis că prognoza hidrometeorologică pentru perioada următoare arată că debitele fluviului Dunărea sunt în scădere, chiar dacă marți, 11 iunie, la Stația Gruia, cota de atenție fusese depășită cu 20 centimetri.

Articolul precedentBAZINUL OLIMPIC DIN SEVERIN INTRĂ ÎN REABILITARE
Articolul următorO minoră lovită de un autoturism în Turnu Severin