Patru pescari români, depistaţi în timp ce pescuiau ilegal în apele teritoriale sârbești ale Dunării

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II, județul Mehedinţi, au depistat patru pescari, cetăţeni români, aflaţi în două bărci, care pescuiau ilegal în apele teritoriale sârbești ale  Dunării.

 La sfârșitul săptămânii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – I.T.P.F. Timişoara au observant pe direcția kilometrului fluvial 863, două persoane care pescuiau dintr-o barcă, în apele teritoriale sârbe ale Dunării, folosind unelte înțepătoare sau agățătoare. Imediat, polițiștii de frontieră au intervenit si procedat la reţinerea acestora, cei doi pescari fiind conduşi la sediul instituției pentru cercetări.

Câteva ore mai târziu, aceiaşi lucrători au mai reţinut două persoane în acelaşi loc şi în aceeaşi situaţie, care deţineau şi 20 kg de peşte din specia somn. Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată şi predată unei societăţi comerciale de profil.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei patru pescari sunt cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj, cu vârste cuprinse între 39 de ani și 49  de ani. Bărbaţii au declarat că nu ştiau că au trecut illegal frontiera în Serbia, ei dorind doar să pescuiască.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat și braconaj piscicol, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentTrafic cu produse toxice la Vânju Mare
Articolul următorLIBERALII AU ȚINUT ASCUNS PROGRAMUL DE GUVERNARE, DE FRICA LUI CIOLOȘ