13 percheziții domiciliare au fost efectuate, miercuri dmineaţă, la persoane fizice și juridice din Craiova, Piteşti, Bucureşti şi Drobeta Turnu-Severin, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.

Potrivit IPJ Dolj, din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020 și până în prezent, 10 persoane din județul Dolj, care au fi invocat calitatea de artist-interpret, au depus la autoritatea competentă, înscrisuri falsificate, în vederea obținerii unor indemnizații alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanții autorității competente, cu privire la existența unor relații contractuale de prestări servicii, anterioare declanșării pandemiei de COVID-19. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 250.000 de lei. În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente ce pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal. De asemenea, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere. Cercetările sunt continuate, urmând să fie dispuse măsuri legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

La activități au participat și polițiști ai DGPMB – Sectorul 1, IPJ Mehedinţi şi IPJ Argeş, precum şi jandarmi ai GJM. Craiova.

Articolul precedentInvestiție realizată cu fonduri europene pe drumul care leagă Calea Cernețului și Bulevardul Tudor Vladimirescu
Articolul următorCulisele statului paralel | Victor Ponta, primul premier al României cercetat penal – Scandalurile și aroganțele care l-au costat funcția