15 localități din 5 județe ( AB, CJ, HD, MM și SV) afectate astăzi de viituri. 118 case, 10 curți și 2 operatori economici, sub furia apelor. Un autovehicul a fost luat de viitură, iar 6 copaci au căzut pe carosabil.

A fost nevoie de evacuarea a 99 de persoane ( 40 în loc. Dăroaia și 57 în loc. Gura Roșiei/AB și 2 în loc. Breaza de Sus/SV). O persoană s-a autosalvat din calea viiturii după ce autoturismul în care se afla a fost luat de apă ( loc. Gura Sohodol/AB)

Traficul rutier este blocat pe drum național (DN 74/AB) și pe 1 drum județean (DJ 750/AB)  din cauza copacilor rupți și a aluviunilor  și a fost temporar afectat pe 1 drum național (DN 1R/CJ) și pe 1 drum județean (DJ 184 B/MM).
 
Situația detaliată pe județe se prezintă astfel:

1. Județul Alba

– în loc. Roșia Montană se intervine pentru evacuarea apei din  3case inundate; 
– în loc. Curături s-a intervenit pentru evacuarea apei din  1 casă inundate; 
– în loc. Valea Săliștii se intervine pentru evacuarea apei din  4case inundate; 
– în loc. Șugag s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă, 1 curte și 1 beci;
– în loc. Abrud se intervine pentru evacuarea apei din 7 case și de pe 1 stradă inundată;
– în loc. Câmpen se intervine pentru evacuarea apei din 8 case, 2 obiective economice și de pe 1 stradă colmatată;
– în loc. Horea s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1  casă inundată;
– în loc. Gura Sohodol se intervine pentru evacuarea apei din 4 case și 4 curți, iar 1 persoană s-a autosalvat după ce autoturismul în care se afla a fost luat de viitură;
– în loc. Gura Roșiei se intervine pentru evacuarea apei din 71 de case, iar 57 de persoane sunt evacuate în spații puse la dispoziție de autorități;
– în loc. Cărpiniș se intervine pentru evacuarea apei din  11 case inundate;
– în loc. Dăroaia se intervine pentru evacuarea apei din  5 case inundate, iar 40 de persoane au fost evacuate preventiv la rude din locuințele inundate; 
 – DN 74, între loc. Câmpeni și Cărpiniș este blocat de aluviuni, se intervine pentru deblocare;
 – DJ 750A, între localitățile Sohodol și Gura Sohodol este afectat de viitură pe cca. 150 ml, circulația rutieră fiind blocată.

2. Județul Cluj

– în loc. Mărișel s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu provocat de fulger la 1 casă, fără a fi înregistrate victime;
– pe DN 1R, pe raza loc. Beliș s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuți pe carosabil, traficul fiind temporar oprit.

3. Județul Hunedoara

– în loc. Brad s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți și 1 subsol de bloc.

4. Județul Maramureș
– pe DJ 184B, pe raza loc. Șoncuta Mare s-a intervenit pentru degajarea a 3  copaci căzuți pe carosabil, traficul fiind temporar oprit.

5. Județul Suceava

– în loc. Benia s-a intervenit pentru evacuarea apei de din 1 curte;
– în loc. Breaza de Sus s-a  intervenit pentru evacuarea apei de din 1 casă și 2 curți, iar 2 persoane s-au autoevacuat la rude.
 
În contextul avertizărilor hidrometeorologice, au fost emise 13 mesaje de informare a populației prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 7 județe ( AB, AR, CJ, HD, NT, SB și SV).

În acest moment sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice în mai multe localități din județul Alba- DSU

Articolul precedentAvertizare cu cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat, vineri și sâmbătă
Articolul următorTod, câinele polițist