Polițiștii mehedințeni au desfășurat controale comune cu specialiștii DSVSA Mehedinți pentru verificarea siguranței alimentelor și combaterea comerțului stradal neautorizat cu produse de origine animală. Oamenii legii au aplicat sancțiuni de peste 110.000 lei și au constatat 10 infracțiuni.

Peste 100 de polițiști din structuri de ordine publică, rutieră și investigare a criminalității economice au acționat împreună cu reprezentanți ai D.S.V.S.A Mehedinți pe sectoarele de drumuri naționale, pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale ce pot rezulta din comerțul stradal cu produse de origine animală. Aceste controale vin în contextul în care în județul Dolj se înregistrează cazuri de pestă porcină.

Constituiți în 5 filtre rutiere și 7 echipe, polițiștii au constatat 10 infracțiuni și au aplicat 224 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 110.000 lei, fiind controlate peste 180 de autovehicule și legitimate aproximativ 300 persoane.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni pentru activități ilicite de comerț, iar 32 pentru nerespectarea regulilor privind igiena alimentelor de origine animal, în valoare de peste 46.000 lei.

Valoarea produselor alimentare și nealimentare confiscate a fost de 1.430 lei.

 

 

Articolul precedentJudecătoarea din dosarul primarului Orșovei a cerut să fie înlocuită
Articolul următorOrdin de protecție provizoriu, emis de polițiști