Aproximativ 1.100 de poliţişti vor acţiona pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor, în perioada 26 aprilie – 02 mai 2019, cu prilejul Sărbătorilor Pascale și zilei de 1 Mai. 

Pe durata minivacanţei, în perioada 26 aprilie – 02 mai a.c., polițiștii mehedințeni vor fi la datorie, pentru a preîntâmpina producerea oricăror evenimente nedorite, iar cetăţenii să petreacă în linişte şi siguranţă Sărbătorile Pascale, anunță IPJ Mehedinți.

Media zilnică a efectivelor de poliţie care acţionează în cadrul dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică este de peste 150 de poliţişti, dintre care 120 de la ordine publică, 25 de la poliţia rutieră, 5 de la investigaţii criminale, investigare a criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, restul constituind rezerva care va interveni atunci când situaţia impune. Totodată, media zilnică a patrulelor care acţionează în teren este de 60, cele mai multe fiind auto.

În această perioadă o atenţie deosebită se va acorda zonelor turistice și de agreement, dar mai ales lăcaşurilor de cult, unde se preconizează un aflux numeros de persoane, polițiștii acționând pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor.

“Poliţia Rutieră atrage atenţia tuturor conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite. 13 echipamente video de supraveghere a traficului rutier vor acționa pe toate sectoarele de drumuri naționale”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mehedinți.

În perioada amintită, se vor intensifica acţiunile de patrulare pe trenurile de călători şi pe celelalte mijloace de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

În zonele cu aflux mare de credincioşi sau turişti se vor pregăti rezervele de intervenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor prilejuite, care, la ordin, să poată acţiona pentru consolidarea dispozitivelor existente, în vederea evitării producerii unor situații deosebite.

 

Articolul precedentTICHETE DE VACANȚĂ LA CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI
Articolul următorFinal de stagiu de practică la Jandarmeria Mehedinți