În primele patru luni ale anului a fost clarificată situația în 71 de cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată, 31 dintre acestea reprezintă cazuri de persoane dispărute de la domiciliu și urmărite în temeiul legii, iar 40 sunt persoane care posedau mandate emise de instanțele de judecată.

În primele 4 luni ale anului 2019, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat 31 de persoane dispărute și urmărite, 22 fiind dispărute de la domiciliu, dintre care 10 de minori, iar 9 persoane se sustrăgeau de la executarea unor pedepse privative de libertate.

Din cele 9 persoane care se sustrăgeau de la executarea unor pedepse privative de libertate, 7 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, una era urmărită în baza unui mandat european de arestare, iar una avea sentință penală de internare într-o unitate medicală de specialitate.

De asemenea, în perioada analizată, polițiștii au mai pus în executare alte 40 de mandate emise de instanțele judecătorești, dintre care 20 au fost mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 3 mandate priveau sentințe de internare în unități medicale, iar 17 erau mandate europene de arestare.

De exemplu, la data de 21 ianuarie a.c., polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, un bărbat de 47 ani, din municipiu, care poseda mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Austria, fiind cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni informatice săvîrșite pe teritoriul statului respectiv.
Bărbatul a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reținerea acestuia în vederea extrădării.

La data de 30 martie a.c., a fost depistat un bărbat din comuna Pătulele, județul Mehedinți, care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Constanța, fiind condamnat la 3 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

Articolul precedentDouă incendii izbucnite la un interval de 35 de minute între ele la Turnu Severin
Articolul următorCampanie în Mehedinți de Ziua Europeană împotriva Obezităţii