În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale MAI din județul Mehedinți au desfășurat mai multe acțiuni pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență.

Peste 400 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți au participat la 420 de misiuni pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID 19. Astfel, polițiștii au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.500 de persoane. În urma acțiunilor desfășurate de polițiști, au fost aplicate 34 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de aproximativ 90.000 lei. Polițiștii au depistat un adolescent de 17 ani, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.500 de lei și a fost plasat în carantină instituționalizată.

68 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 355 persoane aflate în izolare la domiciliu în 44 localități, iar 29 de jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 6 locații de carantină. S-au aplicat 11 sancțiuni în valoare de 28.300 lei. În cadrul misiunilor au participat și 8 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 352 persoane se află în carantină (din care 7 persoane au intrat in carantina și 0 persoane au ieșit din carantina în ultimele 24 ore), iar 1.745 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 415 persoane au intrat in autoizolare la domiciliu și 342 persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu in ultimele 24 ore )

 

 

Articolul precedentViceprimarul Daniel Cîrjan: declarațiile pe propria răspundere, la dispoziția severinenilor
Articolul următorUn asistent medical de la Ambulanța Mehedinți, confirmat cu COVID-19