Voluntarii ISU Mehedinţi, recrutaţi în cadrul proiectului ”Salvator din pasiune”, seria a IV-a, au  încheiat cursul de acordare a primului-ajutor de bază, anunță ISU Mehedinți.

Încă 49 de voluntari s-au alăturat familiei salvatorilor mehedinţeni, exprimându-şi dorinţa de a urma cursurile de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă, prin încheierea unor contracte de voluntariat, fără a fi remuneraţi. Aceştia, majoritatea elevi, au parcurs două cursuri: de instruire iniţială, care i-a familiarizat cu misiunile specifice pompierilor militari şi un curs de prim-ajutor de bază, ce a totalizat 30 de ore de pregătire.

În urma absolvirii cursului de prim-ajutor de bază, voluntarii vor dobândi trei competenţe: de a accesa şi activa sistemul de urgenţă, de a recunoaşte urgenţele cu risc vital şi de a acorda primul-ajutor de bază până la sosirea echipajelor de intervenţie, precum şi utilizarea defibrilatorului semi-automat. Ei vor continua pregătirea practică sub îndrumarea pompierilor profesionişti, pentru a-şi perfecţiona cunoştinţele şi deprinderile dobândite pe parcursul cursului.

După parcurgerea unui număr de 120 de ore de pregătire, “salvatorii din pasiune” vor obţine un certificat de voluntariat şi vor putea participa la cursurile de prim-ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare, precum şi la misiunile desfăşurate de pompierii mehedinţeni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „DROBETA” al judeţului Mehedinţi a demarat activitatea de voluntariat în luna mai a anului 2016, în prezent, în program rămânând înscrişi 114 voluntari, dintre aceştia zece participă, efectiv, la intervenţii cu echipajul medical SMURD.

Participarea la intervenţii împreună cu echipajele inspectoratului este condiţionată de absolvirea cursurilor corespunzătoare, însă voluntarii se pot implica şi în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Articolul precedentCod galben de ploi la nivelul judeţului Mehedinţi
Articolul următorGREVĂ LA UZINA DE VAGOANE DIN SEVERIN